Darbo dienomis gardžiai vakarienei ruošti kartais pritrūksta laiko ir jėgų. Vis dėlto, ne visi receptai yra itin sudėtingi, o jų gaminimas ilgai trunkantis. Dalinamės net penkiomis paprastomis, tačiau tikrai ne prastomis idėjomis Jūsų vakarienei!
Viduržemio jūros regiono salotos
Jums reikės:
- 200 g bolivinės balandos,
- 1 agurko (supjaustyto kubeliais),
- 200 g vyšninių pomidorų (perpjautų pusiau),
- 100 g fetos sūrio (susmulkinto),
- 50 g juodųjų alyvuogių,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1 citrinos (išspaustų sulčių),
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Išvirkite kruopas pagal instrukciją. Dideliame dubenyje sumaišykite bolivinę balandą, agurkus, vyšninius pomidorus, fetos sūrį ir juodąsias alyvuoges. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Salotas patiekite atšaldytas.
Ant grotelių kepta vištiena su daržovėmis
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlės puselių,
- 2 paprikų (supjaustytų griežinėliais),
- 1 cukinijos (supjaustytos griežinėliais),
- 1 svogūno (supjaustyto griežinėliais),
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1 šaukštelio itališkų prieskonių, druskos ir pipirų pagal skonį.
Įkaitinkite kepsninę arba grilio keptuvę ant vidutinės ugnies. Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska, pipirais ir itališkais prieskoniais. Kepkite ant grotelių po 6-8 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps.
Tuo tarpu papriką, cukiniją ir svogūną sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite daržoves 200°C temperatūros orkaitėje 15-20 minučių. Patiekite keptą vištieną su keptomis daržovėmis.
Azijietiškas tofu su daržovėmis
Jums reikės:
- 200 g tofu (pjaustyto kubeliais),
- 1 paprikos (griežinėliais),
- 1 didesnės morkos (griežinėliais),
- 100 g šaldytų žirnelių,
- 2 šaukštų sojų padažo,
- 1 šaukštelio sezamų aliejaus,
- 2 skiltelių česnako (susmulkinto),
- 1 šaukštelio šviežio imbiero (susmulkinto).
Įkaitinkite sezamų aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite česnaką ir imbierą ir kepkite iki kol ims kvepėti. Sudėkite tofu kubelius ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos. Sudėkite papriką, morką ir žirnelius. Kepkite ant aukštos ugnies, kol daržovės suminkštės. Įmaišykite sojų padažą. Patiekite patiekalą su virtais ryžiais arba ryžių makaronais.
Lašiša su citrinų ir žolelių padažu
Jums reikės:
- 2 vnt. lašišos filė,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1 citrinos (sulčių ir žievelės),
- 2 šaukštų smulkintų šviežių žolelių (pvz., petražolių, krapų ar laiškinių česnakų),
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Lašišos filė sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais žalumynais. Kepkite 12-15 minučių arba kol lašiša iškeps. Patiekite su citrinos skiltelėmis.
Vegetariškas avinžirnių ir špinatų karis
Jums reikės:
- 200g šviežių špinatų,
- 2 skardinių konservuotų avinžirnių,
- 1 svogūno (supjaustyto kubeliais),
- skardinės tiršto kokosų pieno,
- geltonojo kario pastos,
- 5 skiltelių tarkuoto česnako,
- šviežio imbiero pagal skonį,
- šviežių kalendrų pagal skonį.
Keptuvėje pakepinkite svogūnus, imbierą ir česnakus, sudėkite kario pastą, kokosų pieną, avinžirnius ir špinatus. Virkite iki kol sutirštės. Patiekite su ryžiais. Papuoškite šviežiomis kalendromis. Skanaus.
Tikimės, kad šios 5 greitai ir lengvai paruošiamos vakarienės idėjos Jums bus naudingos ir jas netrukus išbandysite.