Degtinė, viskis, tekila, alus, vynas – daugelis žmonių apie šiuos visame pasaulyje populiarius alkoholinius gėrimus gali pasakyti pakankamai daug. Tačiau, kaip yra tuomet, kai kalbama apie brendį? Arba brendžio „giminaitį“ – konjaką? Kaip bebūtų, tikrai ne kiekvienas apie šį gėrimą žino daug įdomių faktų ir detalių, todėl „Vyno guru“ https://www.vynoguru.lt/lt/viskis-konjakas-brendis-alus-alkoholiniai-gerimai/filtravimas/cat/konjakas praplečia žmonių akiratį pateikiant daugiau įdomios informacijos apie tai, kas yra konjakas.
Visų pirma ar žinojote, kad konjakas yra brendžio rūšis arba distiliuotas vynas, pagamintas Cognac regione, Prancūzijos vakarinėje pakrantėje? Visi konjakai yra brendžiai, tačiau ne kiekvienas brendis yra konjakas. Skamba neįprastai? Tačiau tai yra tiesa. Tikrasis konjakas gali būti pagamintas tik 200 000 akrų teritorijoje aplink Cognac miestą. Yra šešios zonos, į kurias yra suskirstyta minėta teritorija. Ir tik jose pagamintas konjakas yra tas, kurį galime vadinti šiuo pavadinimu.
Labai svarbu ir tai, iš kokių vynuogių yra gaminamas konjakas. Šio alkoholinio gėrimo gamybai yra taikomi labai griežti reikalavimai ir labai griežtos taisyklės. Konjakas privalo būti pagamintas iš vienos ar trijų rūšių vynuogių – Ugni Blanc, Folle Blanche ir Colombard. Konjakas turi būti brandinamas mažiausiai dvejus metus. Jis taip pat privalo būti du kartus distiliuojamas Chartenais distiliatoriuje. Tuo tarpu vynuogių, iš kurių yra gaminamas konjakas, derlius privalo būti nuimamas spalio mėn., o distiliuojamas jis gali būti tik nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. Konjakas turi būti brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, tačiau toks ąžuolas taip pat gali atkeliauti tik iš dviejų konkrečių miškų.
Taip pat įdomus faktas yra susijęs ir su konjako brandinimu. Skirtingai nei vynas, konjakas netampa brandesniu bėgant laikui, tačiau tol, kol konjakas yra laikomas vėsioje ir tamsioje vietoje, jis išsaugos tokį patį skonį, koks buvo tuomet, kai konjakas buvo supiltas į butelį.
Žinoma, įdomių detalių, kurių galbūt daugelis iš jūsų dar niekuomet nebuvote girdėję, apie konjaką galima pateikti dar daugybę. Ir tiesą sakant, kiekvienas gėrimas turi savitą istoriją ir savitą gamybos procesą, kuris išsiskiria iš kitų.